Μπήτρος: Αδειες παραγωγής ενέργειας από δύο φ/β σταθμούς

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010 16:06

¶δειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από δύο φωτοβολταϊκούς σταθμούς συνολικής ονομαστικής ισχύος 3,85 MW χορήγησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στη Μπήτρος Μεταλλουργική ΑΕΒΕ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι σταθμοί θα αναπτυχθούν στις εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο και στη ΒΙ.ΠΕ.Θ. Σίνδου, επί των στεγών των υφισταμένων στις εγκαταστάσεις αυτές βιομηχανοστασίων και αποθηκών.

Η λειτουργία των φ/β σταθμών, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2010, θα εξασφαλίσει στη Μπήτρος Μεταλλουργική ετήσια έσοδα από την πώληση του ηλεκτρικού ρεύματος άνω των 2.120.000 ευρώ.

«Ως γνωστόν, οι επενδύσεις σε φ/β συστήματα είναι ιδιαίτερα ελκυστικές, με σταθερά έσοδα εγγυημένα για 20 χρόνια, εσωτερική απόδοση που υπερβαίνει το 20% και περίοδο επανείσπραξης των ιδίων κεφαλαίων μικρότερη των 6 ετών. Χρηματοδοτούνται δε με μακροπρόθεσμο (υπερδεκαετούς διάρκειας) επενδυτικό δανεισμό (project financing)», υπογραμμίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται, ότι για τα συγκεκριμένα projects σκοπεύει να υποβάλει φάκελλο επιδότησης στο πλαίσιο του ισχύοντος Αναπτυξιακού Νόμου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΠΤΚ



Σχολιασμένα