SocGen: «Περιορισμένα κέρδη» το τέταρτο τρίμηνο

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010 10:14

Η Νο2 τράπεζα της Γαλλίας βάσει χρηματιστηριακής αξίας, η οποία δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένα στοιχεία για τη συγκεκριμένη περίοδο, είχε εμφανίσει κέρδη 87 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008.

«Περιορισμένα κέρδη» εκτιμά ότι εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο η Societe Generale στον απόηχο διαγραφών και επισφαλειών ύψους περίπου 1,4 δισ. ευρώ.

Η Νο2 τράπεζα της Γαλλίας βάσει χρηματιστηριακής αξίας, η οποία δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένα στοιχεία για τη συγκεκριμένη περίοδο, είχε εμφανίσει κέρδη 87 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 850 εκατ. ευρώ, κατά μέσο όρο.

«Σκληρύναμε τις υποθέσεις μας στην αποτίμηση των ριψοκίνδυνων στοιχείων ενεργητικού», δήλωσε σήμερα ο οικονομικός διευθυντής της τράπεζας, Ντιντιέ Βαλέ, σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους. «Είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το 2010», πρόσθεσε.

Η SocGen, η οποία είχε εμφανίσει μέχρι το Σεπτέμβριο διαγραφές και επισφάλειες περίπου 10 δισ. ευρώ λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να απομονώσει τα ριψοκίνδυνα στοιχεία σε μια ξεχωριστή μονάδα. Στα τέλη του 2009, η λογιστική αξία των στοιχείων αυτών ανερχόταν σε περίπου 37 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα