Συγκρατημένη άνοδος

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010 00:01

Συγκρατημένη άνοδο των δεικτών είχαμε χθες στις αγορές μετοχών, ενώ νέες πιέσεις δέχθηκαν πετρέλαιο και δολάριο.

Στη Wall Street, οι επενδυτές φάνηκε ξεπέρασαν το αρχικό μούδιασμα από τα αποτελέσματα της Alcoa, προσδοκώντας ότι θα έρθουν ευχάριστες εκπλήξεις από τράπεζες και άλλες εταιρείες, που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες.

Δεν επηρεάστηκαν δε ιδιαίτερα από την προειδοποίηση της Google για πιθανή απόσυρση από την Κίνα. Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν, χωρίς όμως να συμπαρασύρουν και άλλες του τεχνολογικού κλάδου ή να δημιουργηθεί ευρύτερα αρνητικό κλίμα.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν μετοχές εταιρειών, για τις οποίες οι αναλυτές αναβάθμισαν τη σύστασή τους, όπως η Merck & Co.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSEurofirst 300, σε μία ρευστή συνεδρίαση, έκλεισε τελικά με κέρδη της τάξης του 0,2% στις 1.056,49 μονάδες. Οι επενδυτές έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στις λεγόμενες «αμυντικές» μετοχές, όπως είναι οι φαρμακοβιομηχανίες.

Πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των πετρελαιοβιομηχανιών, μετά και την υποχώρηση των διεθνών τιμών του αργού κάτω από τα 80 δολ. το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο αρχικά φαινόταν ότι θα ανακτήσει έδαφος έναντι των άλλων μεγάλων νομισμάτων.

Πολύ γρήγορα, όμως, τέθηκε σε κλοιό πιέσεων και υποχώρησε σε χαμηλά τεσσάρων εβδομάδων έναντι του ευρώ. Πιέσεις δέχθηκε και το ιαπωνικό γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα