ΥΠΟΙΚ: Σε δύσκολη δημοσιονομική θέση η Ελλάδα

Συνέντευξη Γ. Παπακωνσταντίνου στο Bloomberg
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010 10:41
UPD:12:24

Τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να βελτιώσει τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, περικόπτοντας τις δαπάνες και «παγώνοντας» τις προσλήψεις στο δημόσιο, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε σημερινή συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

O υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Η Ελλάδα παραμένει σε «δύσκολη δημοσιονομική θέση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπακωνσταντίνου, προβλέποντας ότι το δημόσιο χρέος θα κορυφωθεί μέσα στο 2011 στο 120% του ΑΕΠ και θα αρχίσει εν συνεχεία να μειώνεται.

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ακόμη ότι είναι δύσκολο να πεισθούν αυτή τη στιγμή οι επενδυτές για την υγεία της ελληνικής οικονομίας. «Είναι πολύ δύσκολο να πεισθούν οι αγορές προκαταβολικά, τη στιγμή που κατακλύζονται με τις αρνητικές εκθέσεις που βλέπουμε», ανέφερε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενημέρωσης και καθησυχασμού όλων.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε επίσης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βελτιώσει την αξιοπιστία των στατιστικών της στοιχείων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αν κανείς δεν πιστεύει τα στοιχεία σου, δεν πιστεύει και τις πολιτικές σου».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα