HSBC: Μείωση προβλέψεων για ελληνικές τράπεζες

Αυξάνει την αξιολόγηση για τη MPB
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010 10:31
UPD:11:40

Σε μείωση των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή του ελληνικού τραπεζικού κλάδου κατά 5% για το 2010 και κατά 11% για το 2011 προέβη η HSBC, επικαλούμενη τα χαμηλότερα λειτουργικά έσοδα.

Ειδικότερα, ο διεθνής οίκος μείωσε την τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα στα 24 ευρώ από 29 ευρώ, δίνοντας αξιολόγηση overweight, και την τιμή-στόχο για την Τράπεζα Κύπρου στα 6,5 ευρώ από 7,5 ευρώ, με αξιολόγηση overweight.

Επίσης, μείωσε την τιμή-στόχο για την EFG Eurobank στα 9 ευρώ από 10,8 ευρώ, με αξιολόγηση neutral, για την Alpha Bank στα 9,4 ευρώ από 11,9 ευρώ, με αξιολόγηση neutral, και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 9 ευρώ από 11,6 ευρώ, με αξιολόγηση neutral.

Την ίδια στιγμή, η HSBC αύξησε την αξιολόγησή της για τη Marfin Popular Bank σε neutral από underweight.

«Μετά από μια δεκαετία αδιάκοπης οικονομικής ανάπτυξης, οι μακροοικονομικές ισορροπίες στην Ελλάδα δημιούργησαν ανησυχίες μεταξύ των επενδύτων για την ποιότητα των κεφαλαίων και την χρηματοδότηση», αναφέρει η HSBC στην έκθεσή της.

«Αλλά υποστηρίζουμε ότι σε αντίθεση με τον δημόσιο τομέα, ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα και οι τράπεζες είναι σχετικά υγιείς», σημειώνει.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΤΕ
  • ΕΥΡΩΒ
  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα