Σε κλοιό πιέσεων το ευρώ

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010 11:33

Σημαντική πτώση σημειώνει σήμερα το ευρώ υπό το βάρος των ανησυχιών για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες εντείνουν τις εικασίες για διατήρηση των ευρω-επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα για αρκετό καιρό.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα δέχεται επίσης πιέσεις από τις φήμες στην αγορά περί επικείμενης παραίτησης της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκέλα Μέρκελ – αν και υπήρξε διάψευση – καθώς και από τις σημερινές δηλώσεις του Ζαν-Κλοντ Τρισέ ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει «σοβαρό πρόβλημα με το χρέος».

Τα σχόλια του προέδρου της ΕΚΤ έρχονται μία μέρα μετά την απόφαση της τράπεζας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της στο ιστορικό χαμηλό του 1%, για όγδοο συνεχόμενο μήνα.

«Πρόκειται για έναν αγώνα μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωζώνης, ο οποίος αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία», σχολίασε αναλυτής στη Societe Generale, εκτιμώντας πως αν τα στοιχεία που ανακοινωθούν αργότερα στις ΗΠΑ είναι ισχυρά, το δολάριο θα αυξηθεί περαιτέρω.

Στις 10:39 (ώρα Ελλάδος), το ευρώ σημείωνε πτώση σχεδόν 0,8% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στα 1,4380 δολάρια, ενώ υποχωρούσε σε χαμηλά τεσσάρων μηνών έναντι της στερλίνας.

Το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται στα οικονομικά αποτελέσματα της JPMorgan Chase & Co., τα οποία θα δημοσιοποιηθούν το μεσημέρι (14:00 ώρα Ελλάδος).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα