Αρχισε ο «χορός» των αγροτικών κινητοποιήσεων

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010 13:35
UPD:18:52

Στήθηκαν ήδη τα πρώτα μπλόκα στην Εγνατία Οδό από αγρότες των Σερρών και της Καβάλας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η μαζική κάθοδος των τρακτέρ σε κόμβους του υπόλοιπου οδικού δικτύου της χώρας.

Κλειστός ο κόμβος των Κερδυλλίων της Εγνατίας Οδού στις Σέρρες. Η κίνηση των οχημάτων γίνεται από την παλιά Εθνική Οδό Σερρών - Θεσσαλονίκης, από τις παράπλευρες οδούς από τη Θεσσαλονίκη στο ύψος της διασταύρωσης Ασπροβάλατας και από την Καβάλα στην εκτροπή της Καλυψούς.

Ανεστάλη, ακόμη, ο αποκλεισμός του κόμβου Στρυμωνικού στην Ε.Ο. Σερρών- Θεσσαλονίκης.

Στάση αναμονής τηρούν οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Χαλκιδικής, που παραμένουν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο Νέας Τρίγλιας, στην άκρη του οδοστρώματος. Αύριο Σάββατο αγρότες του Κιλκίς θα συγκεντρωθούν στο τελωνείο Δοϊράνης. Αύριο συνεδριάζουν και οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας.

Στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη, αγρότες από την Καβάλα απέκλεισαν τον κόμβο Χρυσούπολης, ενώ στη Δράμα θα καθορίσουν τη στάση τους σε συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί αργότερα το μεσημέρι.

Στον Έβρο οι αγρότες ξεκίνησαν προσυγκεντρώσεις στα τελωνεία Ορμενίου και Κήπων και στην περιοχή Κορνοφωλιά (Σουφλί), ενώ την Κυριακή θα αποφασίσουν εάν θα προβούν σε αποκλεισμούς.

Στη Δυτική Μακεδονία, στον κόμβο Βογατσικού κατευθύνονται αγρότες του Νομού Καστοριάς διακόπτουν ανά μία ώρα την κυκλοφορία οχημάτων από Καστοριά προς Θεσσαλονίκη και από Καστοριά προς Αλβανία.

Στο τελωνείο Νίκης κατευθύνονται αγρότες από τη Φλώρινα και το Αμύνταιο, με σκοπό να το αποκλείσουν. Στο ίδιο σημείο κατευθύνεται και μερίδα αγροτών από τα Γρεβενά. Στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής θα συγκεντρωθούν την Κυριακή οι αγρότες των Πρεσπών.

Σε αποκλεισμό της νέας αλλά και της παλιάς εθνικής οδού προχώρησαν οι αγρότες σήμερα το μεσημέρι στη Φθιώτιδα και την Βοιωτία.

Τρακτέρ από τη Φθιώτιδα λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι απέκλεισαν την εθνική οδό στο 210 χλμ Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Αλαμάνας. Την ίδια ώρα οι αγρότες από την Λοκρίδα έκλεισαν και την παλιά εθνική οδό στα όρια της Φθιώτιδας με την Βοιωτία στο 72ο χιλιόμετρο.

Επίσης, άλλες δυνάμεις αγροτών έκλεισαν το δρόμο στο 110χλμ στο Κάστρο Βοιωτίας, και άλλοι αγρότες το δρόμο στο 90χλμ κοντά στη διασταύρωση της Θήβας.

Δυναμικά στο χορό των κινητοποιήσεων «μπαίνουν» από τη Δευτέρα, με σημείο συνάντησης τον κόμβο της Νίκαιας Καρδίτσας, οι αγρότες της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) -του προσκείμενου στο ΚΚΕ αγροτοσυνδικαλιστική Βαγγέλη Μπούτα- και την Τετάρτη οι συνδικαλιστικές ενώσεις, που πρόσκεινται στη ΝΔ, συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου του Νομού Λάρισας.

Για σήμερα, αγρότες από την περιοχή των Φαρσάλων προτίθενται να κατεβάσουν τα τρακτέρ έξω από το γήπεδο της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα