Διαπραγματεύσεις Peugeot - Mitsubishi για μετοχική συνεργασία

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010 16:27

Διαπραγματεύσεις σχετικά με την απόκτηση από την PSA Peugoet Citroen πλειοψηφικού ποσοστού στην Mitsubishi Motors είχαν αυτή την εβδομάδα οι διοικήσεις των δύο εταιρειών, όπως αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο άτομα προσκείμενα στο θέμα.

Μια πιθανή συναλλαγή θα συμπεριλαμβάνει την ανταλλαγή μετοχών, αποκάλυψαν οι ανωτέρω πηγές, σημειώνοντας πως «στο τραπέζι» έπεσαν τουλάχιστον τέσσερα σενάρια.

Η μια εκ των προτάσεων αφορούσε στην εξαγορά του 51% της Mitsubishi από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία έναντι 1,8 δισ. δολαρίων σε μετρητά συν του 18% της Peugeot, ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή.

Στις αρχές Δεκεμβρίου οι δύο εταιρείες είχαν ανακοινώσει ότι βρίσκονται σε συζητήσεις για την πιθανή αγορά μεριδίου της Mitsubishi από την Peugeot και τη διεύρυνση της συνεργασίας τους στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.

Εκπρόσωπος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας παραδέχθηκε ότι υπήρξε συνάντηση με στελέχη της Mitsubishi στο Τόκιο αυτή την εβδομάδα, ωστόσο αρνήθηκε να αποκαλύψει αν συζητήθηκε το ενδεχόμενο περαιτέρω συνεργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα