Χ.Α.: Iσχυρές πιέσεις στις τράπεζες

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010 14:42

Απώλειες γύρω στο 4% καταγράφει ο γενικός δείκτης τιμών ο οποίος βρίσκεται οριακά πάνω από το επίπεδο των 2.000 μονάδων.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκεται ο κλάδος των τραπεζών έπειτα από την αύξηση της απόδοσης στην δημοπρασία των εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων, που επηρεάζει το κόστος δανεισμού και τα χαρτοφυλάκια ομολόγων.

Στις 14:34 ο δείκτης των τραπεζών υποχωρούσε κατά 3,4%. «Είναι η άνοδος των επιτοκίων και η επίδραση που έχει στα χαρτοφυλάκια ομολόγων των τραπεζών που βρίσκεται πίσω από τις ρευστοποιήσεις», δήλωσε στο Reuters ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, επικεφαλής της Nuntius Χρηματιστηριακή.

«Παρά τα θετικά σχόλια του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τη Δευτέρα, οι ανησυχίες για το μακροοικονομικό περιβάλλον παραμένουν. Οπότε λογικό είναι αυτό να επηρεάζει τις τράπεζες και το κόστος δανεισμού», δήλωσε στο ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος, αναλυτής στην HSBC.

Ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. αυτή την ώρα (14:40) υποχωρεί κατά 3,57%, στις 2.015,64 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 136 εκατομμύρια ευρώ.

Νωρίτερα, οι απώλειές του ξεπέρασαν το 4%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα