Ν. Καραμούζης: Δεν υπάρχει θέμα πτώχευσης της ελληνικής οικονομίας

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010 17:07

Δεν υπάρχει θέμα κατάρρευσης της χώρας και πτώχευσης της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την πραγματοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών της Eurobank Χρηματιστηριακής.

Όπως επεσήμανε, τα μέτρα που θα ληφθούν όσο επώδυνα και αν είναι θα προχωρήσουν, κανένας λαός δεν επιδιώκει να αυτοκτονήσει, χρειάζεται όμως συνεχής ενημέρωση του κόσμου.

Θα χρειαστεί χρόνος για να βγούμε από την κρίση και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας, πρόσθεσε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής.

Υπογράμμισε δε την ανάγκη να στηριχθεί ο ιδιωτικός τομέας και οι επενδύσεις, να τονωθεί η εξωστρέφεια της χώρας για να ανθίσει η επιχειρηματικότητα και να βγούμε από το αδιέξοδο. Η δημοσιονομική πολιτική πρέπει να συνδυαστεί με μεταρρυθμίσεις με τη συμβολή όλων των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, σημείωσε.

Όπως ανακοινώθηκε στη συνέντευξη Τύπου, η Eurobank EFG Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη συνεχή αναβάθμιση και παροχή καινοτόμων και ποιοτικών υπηρεσιών και προϊόντων, προχώρησε στην αναβάθμιση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εκτέλεσης χρηματιστηριακών συναλλαγών Eurobank Trader (www.eurobanktrader.gr) διευρύνοντας έτσι τις δυνατότητες των πελατών της σχετικά με τη διενέργεια συναλλαγών σε μετοχές εισηγμένες τόσο στο ελληνικό όσο και σε αλλοδαπά χρηματιστήρια. .

Το Eurobank Trader 2.0 είναι μία ηλεκτρονική πλατφόρμα τελευταίας τεχνολογίας που επιτρέπει στο χρήστη να εκτελεί από όπου κι αν βρίσκεται τις εντολές του ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτύου.

Τον «μεταφέρει» στις σημαντικότερες χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου και ταυτόχρονα του παρέχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το χαρτοφυλάκιο και τις συναλλαγές του.

«Πρόκειται για μια καινοτόμο υπηρεσία που ανοίγει νέα εποχή στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, η οποία συνδυάζει την πληροφόρηση, την πρόσβαση και την εκτέλεση συναλλαγών στο 99% της Διεθνούς Κεφαλαιοποίησης» τόνισε ο κ. Καραμούζης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank EFG Χρηματιστηριακή Κώστας Μητρόπουλος ανέφερε το «Eurobank Trader παρέχει στους επενδυτές πληροφόρηση, πρόσβαση και εργαλεία με έναν ιδιαίτερα φιλικό και εξελιγμένο τρόπο. Έτσι δίνει στους πελάτες μας την δυνατότητα να πληροφορούνται και να εκτελούν εντολές σε πραγματικό χρόνο, και ταυτόχρονα να διαχειρίζονται οι ίδιοι το χαρτοφυλάκιό τους».

Η Εurobank EFG Χρηματιστηριακή με χώρα πιλότο τη Ρουμανία, θα επεκτείνει από το 2010 τη χρήση του Eurobank Trader 2.0 και στις θυγατρικές της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα