Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε ο Nikkei

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010 10:39

Οριακές απώλειες 0,3% κατέγραψε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, καθώς η Nomura Holdings και άλλες εταιρείες συμμετοχών υποχώρησαν μετά την υποβάθμισή τους από χρηματιστηριακές εταιρείες, ενώ οι επενδυτές διατηρούν στάση αναμονής εν όψει της ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.

Βουτιά 4,1% έκανε η Japan Tobacco μετά την ανακοίνωση της Νορβηγίας ότι ρευστοποίησε τις τοποθετήσεις της στις καπνοβιομηχανίες που περιλαμβάνονταν στο χαρτοφυλάκιο του κρατικού κεφαλαίου αξίας 450 δισ. δολαρίων για ηθικούς λόγους.

Επιφυλακτική στάση κρατούν οι επενδυτές μετά τα αποτελέσματα της Intel Corp την περασμένη εβδομάδα, τα οποία δεν κατάφεραν να εκπλήξουν ευχάριστα την αγορά, σύμφωνα με τον Τομόμι Γιαμασίτα, ανώτατο διαχειριστή χαρτοφυλακίου στην Shinkin Asset Management.

«Διατυπώνονται ανησυχίες ότι οι μετοχές ενδέχεται να σημειώσουν πτώση μετά το ράλι ανόδου του τελευταίου διαστήματος», επισημαίνει.

Ο Nikkei υποχώρησε σήμερα στις 10.737,52 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix έκλεισε στις 944,72 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα