Χ.Α.: Κάτω από τις 2.100 μονάδες ο γ.δ.

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010 12:23
UPD:12:26

Σε αρνητικό έδαφος κινείται σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών στο Χ.Α., υποχωρώντας και πάλι κάτω από το επίπεδο των 2.100 μονάδων.

Καταλύτη για την πορεία της αγοράς εξακολουθεί να αποτελεί η προσπάθεια της κυβέρνησης για εξυγίανση των δημοσιονομικών.

Αυτή την ώρα (12:20), ο γ.δ. καταγράφει απώλειες 1,36%, υποχωρώντας στις 2.072,90 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 63,13 εκατ. ευρώ.

Πιέσεις δέχονται οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες στην πλειονότητά τους, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί σε ποσοστό άνω του 1%.

Από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές, οι 70 σημειώνουν πτώση, οι 39 ενισχύονται και οι 27 παραμένουν αμετάβλητες.

Δηλώσεις Σπ. Καπράλου

Εφόσον οι ξένοι επενδυτές πεισθούν για το ΠΣΑ, θα υπάρξει θετικός αντίκτυπος στο Χρηματιστήριο, δήλωσε πριν από λίγο στο CNBC ο πρόεδρος του Χ.Α., Σπύρος Καπράλος.

Ο κ. Καπράλος εμφανίστηκε αισιόδοξος γιατί για πρώτη φορά καταβάλλονται προσπάθειες για μείωση των εξόδων του δημοσίου, μείωση της γραφειοκρατίας και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής την οποία χαρακτήρισε κλεψιά.

Είπε επίσης ότι αποτελεί ευκαιρία το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης μέσω του Χρηματιστηρίου και ότι υπάρχουν εταιρείες στο Χ.Α. με καλές προοπτικές και καλή στρατηγική που έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να καταστούν ανταγωνιστικές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα