Σε υψηλό 11μηνου το spread του ελληνικού ομολόγου

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010 14:30
UPD:14:35

Σε νέα υψηλά 11μηνου αναρριχήθηκε σήμερα η διαφορά απόδοσης (spread) που καταβάλουν οι επενδυτές για τη διακράτηση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, το spread του 10ετούς ομολόγου έναντι του Bund ανήλθε νωρίτερα έως τις 293 μονάδες βάσης, σημειώνοντας αύξηση 28 μονάδων σε σχέση με χθες.

Εντωμεταξύ, το credit default swap (CDS) του 5ετούς ελληνικού ομολόγου αυξήθηκε στις 329,2 μονάδες βάσης από 317,2 μονάδες βάσης στο κλείσιμο της Νέας Υόρκης χθες, σύμφωνα με το CMA.

Στη διεύρυνση του spread συνέβαλε η προοπτική για λήψη νέου δανείου από την Ελλάδα, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα μέσα δανεισμού το 2010.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπακωνσταντίνου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο έκδοσης λαϊκού ομολόγου φέτος. Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση σκέφτεται την έκδοση τέτοιου ομολόγου, απάντησε: «Τα εξετάζουμε όλα, όμως η έκδοση λαϊκού ομολόγου δεν είναι η μόνη λύση. Δεν έχουμε πάρει καμιά απόφαση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα