ΣΕΜΑ: Προς αναμόρφωση του Συμφωνητικού Συνεργασίας με τις ασφαλιστικές εταιρείες

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010 15:42

Την αναμόρφωση του «Συμφωνητικού Συνεργασίας» με τις ασφαλιστικές εταιρείες δρομολογεί ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ). Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου, στόχος είναι η αναβάθμιση των σχέσεων συνεργασίας των μελών του με τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις και κυρίως στην εξασφάλιση ανταποδοτικών ωφελειών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΜΑ, Γιώργο Καραβία, «οι συνεχείς εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς, οι νέες προκλήσεις και προοπτικές που ανοίγονται στο χώρο της Διαμεσολάβησης, ήταν οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΜΑ αποφάσισε να κινήσει τις διαδικασίες αναμόρφωσης του «Συμφωνητικού Συνεργασίας» με τις ασφαλιστικές εταιρείες. Επιδίωξη του ΣΕΜΑ είναι το νέο «Συμφωνητικό Συνεργασίας» να αντανακλά την σημερινή και κυρίως την αυριανή πραγματικότητα» τόνισε.

Για το σκοπό αυτό ο ΣΕΜΑ προχώρησε στη συγκρότηση ειδικής Επιτροπής που αποτελείται από τους κ.κ. Ι. Πετρίδη, Δ. Ζαφειρίου, Γ. Ζιώγα και Ν. Σπηλιώτη.

Τα μέλη της Επιτροπής καλούνται να προχωρήσουν σε προτάσεις αναμόρφωσης του «Συμφωνητικού Συνεργασίας», οι οποίες αφού εγκριθούν από το Δ.Σ. του Συνδέσμου, θα τεθούν σε διαβούλευση με τις ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να αξιολογηθούν.

Μεταξύ των ζητημάτων που προσεγγίζει ήδη η Επιτροπή του ΣΕΜΑ είναι:

- Το καθεστώς είσπραξης των ασφαλίστρων.

- Το πλαίσιο απόδοσης των ασφαλίστρων από τους μεσίτες ασφαλίσεων στις ασφαλιστικές εταιρείες.

- Οι διαδικασίες ακύρωσης των ασφαλιστηρίων συμβολαίων.

Σημειώνεται, τέλος, ότι, ο ΣΕΜΑ θα είναι σύντομα σε θέση να παρουσιάσει την τελική του πρόταση για την καθιέρωση της νέας Πρότυπης Σύμβασης για τις Ασφαλίσεις Πυρός, την οποία θα θέσει σε διαβούλευση με τις ασφαλιστικές εταιρείες, ώστε από κοινού ασφαλιστές και μεσίτες να καταλήξουν στην οριστική μορφή της Σύμβασης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα