Περιόρισε τα κέρδη του ο χρυσός

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 09:32

Περιόρισε τα κέρδη του ο χρυσός καθώς το δολάριο ανέκαμψε μετά την ανακοίνωση για την ανάπτυξη της Κίνας το τελευταίο τρίμηνο με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2007.

Το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε 10,7% από την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο και περισσότερο της πρόβλεψης του 10,5% των οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, αυξάνοντας τις εικασίες ότι η τρίτη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου θα περιορίσει τον δανεισμό και θα αυξήσει το κόστος του για τον περιορισμό του πληθωρισμού και την επιτάχυνση των τιμών περιουσιακών στοιχείων.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 1.111,49 δολ. η ουγγιά στις 10:25 π.μ. στη Σιγκαπούρη, μετά την άνοδό του έως 0,5%. Τα συμβόλαια για παράδοση Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση στα 1.112,20 δολ. η ουγγιά.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη οι μετοχές και το δολάριο έκανε ράλι εν μέσω ανησυχιών ότι η Κίνα – ο μοχλός της παγκόσμιας ανάκαμψης – ενδέχεται να περιορίσει τον δανεισμό και τα μέτρα στήριξης. Η Κίνα θα περιορίσει φέτος τον δανεισμό στα 7,5 τρισ. γιουάν (1,1 τρισ. δολ.), σύμφωνα με την China Banking Regulatory Commission. Το δολάριο σημείωσε σήμερα για τρίτη ημέρα άνοδο έναντι του καλαθιού των έξι κυριότερων νομισμάτων.

Μεταξύ των λοιπών πολύτιμων μετάλλων για άμεση παράδοση, το ασήμι και η πλατίνα σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση στα 17,90 δολ. η ουγγιά και στα 1.624 δο.. η ουγγιά αντιστοίχως. Το παλλάδιο σημείωσε άνοδο έως 1,2% φθάνοντας στα 474,38 δολ. η ουγγιά, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 23 Ιουνίου του 2008.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα