Εκτίναξη του ελληνικού spread στις 311 μ.β.

Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2001
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 11:46
UPD:13:25

Στο υψηλότερο επίπεδο από την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη το 2001 διερύνθηκε σήμερα το πριμ που ζητούσαν οι επενδυτές για τη διακράτηση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έναντι του γερμανικού Bund.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, το spread του 10ετούς ομολόγου διευρυνόταν νωρίτερα στις 311 μονάδες βάσης από 294 μονάδες βάσης που έκλεισε την Τετάρτη.

¶νοδο έναντι των γερμανικών ομολόγων σημειώνουν και τα spread άλλων περιφερειακών χωρών της Ευρωζώνης, όπως του 10ετούς ισπανικού, το οποίος ενισχύεται στις 102 μονάδες βάσης, και του 10ετούς πορτογαλικού, που διευρύνεται στις 109 μονάδες.

Πιθανή έκδοση ομολόγων σε δολάριο, γιεν

Εντωμεταξύ, σε σημερινές δηλώσεις του στο Reuters, ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα ενδεχομένως να προχωρήσει φέτος στην έκδοση ομολόγων σε δολάριο και γιεν.

«Στα πλάνα μας για τον φετινό δανεισμό περιλαμβάνεται η έκδοση ομολόγου σε δολάριο και πιθανόν μία επίσης σε γιεν», δήλωσε ο κ. Σπύρος Παπανικολάου. «Θέλουμε να διευρύνουμε την βάση των επενδυτών», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, ο ΟΔΔΗΧ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει παρουσιάσεις στις ΗΠΑ και στην ¶πω Ανατολή εντός της χρονιάς.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να δανειστεί περίπου 53 δισ. ευρώ φέτος, ενώ το δημόσιο χρέος της χώρας αναμένεται να ανέλθει στο 120% του ΑΕΠ το 2010, το υψηλότερο στην Ευρωζώνη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα