Μεγάλες οι απώλειες του χρυσού

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010 07:48
UPD:07:56

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός στην Ασία, καθώς οδεύει να σημειώσει τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες σε χρονικό διάστημα έξι εβδομάδων, καθώς η ανάκαμψη του δολαρίου περιόρισε τη ζήτηση των επενδυτών για το πολύτιμο μέταλλο ως εναλλακτική επένδυση. Πτωτικά κινήθηκαν πλατίνα και παλλάδιο.

Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση διαπραγματεύθηκαν στα 1.094,70 δολ. η ουγγιά στις 10 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Το μέταλλο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων και στα 1.088,65 δολ. η ουγγιά χθες καθώς ο Dollar Index αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα σε περίπου πέντε μήνες και αμερικανικές μετοχές σημείωσαν απώλειες μετά τα σχέδια αναμόρφωσης του τραπεζικού συστήματος και της προοπτικής περιορισμού της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα.

Ο χρυσός έχει υποχωρήσει 3,2% αυτήν την εβδομάδα, τα μέγιστα από την εβδομάδα που έληξε στις 11 Δεκεμβρίου, καθώς το δολάριο έκανε ράλι φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα έξι μηνών έναντι του δολαρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πρότεινε μείωση της ανάληψης ρίσκου στο τραπεζικό σύστημα και ανησυχία επικρατεί ότι η Κίνα θα λάβει περισσότερα μέτρα για περιορισμό της οικονομικής ανάπτυξης.

Μεταξύ των λοιπών μετάλλων για άμεση παράδοση το ασήμι σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 17,405 δολ. η ουγγιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,7% φθάνοντας στα 1.585 δολ. η ουγγιά και το παλλάδιο σημείωσε απώλειες 1,5% φθάνοντας στα 444,63 δολ. η ουγγιά.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα