Ferrero: Αποσύρεται από τη «μάχη» για την Cadbury

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010 10:37

Την απόφασή της να αποσυρθεί από τη «μάχη» για την Cadbury γνωστοποίησε σήμερα η Ferrero, ανοίγοντας το δρόμο για την εξαγορά της βρετανικής σοκολατοποιίας από την Kraft Foods, έναντι 11,7 δισ. στερλινών (18,9 δισ. δολάρια).

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 18ης Νοεμβρίου 2009, η Ferrero International επιβεβαιώνει ότι δεν προτίθεται να καταθέσει προσφορά για την Cadbury», αναφέρει η ιταλική εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Με την Hershey να έχει ξεκαθαρίσει από την Παρασκευή ότι δεν σκοπεύει να υποβάλει προσφορά και τη Nestle να έχει ήδη βγει εκτός διεκδίκησης, η Kraft φαίνεται πως είναι ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της συμφωνίας της.

Την περασμένη εβδομάδα η αμερικανική εταιρεία συμφώνησε να αποκτήσει την Cadbury, σε μια συναλλαγή σε μετρητά και μετοχές, η οποία αποτιμά τις μετοχές της τελευταίας στις 840 πένες. Οι μέτοχοι της Cadbury δεσμεύτηκαν επίσης να καταβάλουν μέρισμα 10 πενών ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι οι μέτοχοι της βρετανικής εταιρείας έχουν προθεσμία μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου (15:00 ώρα Ελλάδος) να αποδεχτούν την προσφορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα