Ισχυρή ζήτηση για το 5ετές κοινοπρακτικό ομόλογο

Στα 16 δισ. ευρώ περίπου οι προσφορές
Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010 12:15
UPD:14:53

Ισχυρή είναι η ζήτηση για το 5ετές κοινοπρακτικό ομόλογο του ελληνικού Δημοσίου, καθώς ήδη έχουν κατατεθεί προσφορές περίπου 16 δισ. ευρώ, τη στιγμή που στόχος της κυβέρνησης ήταν να συγκεντρώσει περί τα 3-5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Reuters, μία ώρα περίπου μετά το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών οι προσφορές ανέρχονταν στα 16 δισ. ευρώ, οδηγώντας σε περαιτέρω μείωση του εύρους τιμολόγησης, το οποίο είχε αρχικά οριστεί σε mid-swaps συν 375 μονάδες βάσης.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε στο Reuters τραπεζική πηγή που συμμετέχει στην έκδοση, το εύρος τιμολόγησης για την έκδοση του 5ετούς κοινοπρακτικού ομολόγου αναφοράς μειώθηκε σε mid-swaps συν 335-345 μονάδες βάσης. «Λόγω σημαντικής υπερκάλυψης, η τιμολόγηση υποχώρησε σε περίπου 6,15-6,25% - 335-345 μονάδες βάσης πάνω από τα mid-swaps», δήλωσε στέλεχος ανάδοχης τράπεζας.

Κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Reuters ότι η Ελλάδα πιθανόν να αντλήσει περισσότερα από 5 δισ. ευρώ από την έκδοση του ομολόγου. «Πιθανόν θα αντλήσουμε πάνω από 5 δισ. ευρώ, δεν έχει ληφθεί ακόμα η τελική απόφαση», είπε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Εκτός απροόπτου, τα βιβλία θα κλείσουν σήμερα. Τα βιβλία έχουν φθάσει τα 17-18 δισ. ευρώ», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο ΟΔΔΗΧ όρισε έξι τράπεζες – τις Credit Suisse, Deutsche Bank, Morgan Stanley Goldman Sachs, Εθνική Τράπεζα και EFG Eurobank – ως αναδόχους για έκδοση νέου 5ετούς ομολόγου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα