Αρνητικό κλίμα

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010 00:01

Επιφυλακτική στάση τηρούν οι επενδυτές στις διεθνείς αγορές μετοχών και εμπορευμάτων, καθώς περιμένουν πιο ισχυρές ενδείξεις για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Χθες το κλίμα ήταν αρνητικό στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους δείκτες να παραμένουν σε αρνητικό έδαφος για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε 0,6% στις 1.018,65 μονάδες- το χαμηλότερο κλείσιμό του από τις 18 Δεκεμβρίου. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE100 υποχώρησε 0,8%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι και ο Xetra Dax στη Φραγκφούρτη είχαν πτώση περίπου 1%. Μεταξύ των κλάδων που δέχθηκαν τις ισχυρότερες πιέσεις ήταν αυτοί των φαρμάκων και της ενέργειας.

Στη Wall Street επικράτησαν ανοδικές τάσεις. Ωστόσο τα κέρδη των δεικτών Dow Jones και Nasdaq περιορίστηκαν μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για απροσδόκητα μεγάλη πτώση των πωλήσεων κατοικιών.

Στις αγορές συναλλάγματος το ευρώ κατάφερε χθες να ανακάμψει τόσο έναντι του αμερικανικού δολαρίου όσο και έναντι του ιαπωνικού γιεν, χάρη και στις υψηλές προσφορές για το πενταετές κοινοπρακτικό ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου που μετρίασε τους φόβους των επενδυτών για τα δημοσιονομικά προβλήματα σε χώρες-μέλη της Ευρωζώνης.

Στην αγορά πετρελαίου η τιμή του αργού κατέγραψε μικρή άνοδο, λίγο πάνω από τα 75 δολάρια το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα