Πτώση 1,8% σημείωσε ο Nikkei

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010 09:44

Με απώλειες 1,8% έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, ο οποίος υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των πέντε τελευταίων εβδομάδων. Ισχυρό πλήγμα δέχθηκαν οι εξαγωγικές εταιρείες από τη σημαντική ανατίμηση του γεν μετά την επιβολή αυστηρότερων κριτηρίων κεφαλαιακής επάρκειας από το Πεκίνο.

Βουτιά 8,6% έκανε σήμερα η μετοχή της KDDI –η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ιαπωνίας– μετά την ανακοίνωσή της ότι θα αγοράσει έναντι 4 δισ. δολαρίων το πλειοψηφικό μερίδιο στην Jupiter Telecommunications Co –την μεγαλύτερη εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης στη χώρα.

Η κίνηση αυτή του Πεκίνου εντάσσεται στην προσπάθεια των αρχών να περιορίσουν το δανεισμό προκειμένου να αποφευχθεί η άνοδος του πληθωρισμού –μια πρωτοβουλία που κλόνισε τους επενδυτές διεθνώς, οι οποίοι ανησυχούν μήπως η παγκόσμια οικονομία δεν είναι ακόμη έτοιμη για περικοπή των κινήτρων.

«Η κίνηση της Κίνας προβλημάτισε τους επενδυτές, οι οποίοι ανησυχούν μήπως στερέψει το “ζεστό χρήμα” και αναγκαστούν έτσι να κλειδώσουν τα κέρδη τους ή να κλείσουν τις θέσεις τους», σχολιάζει ο Μιτσούο Σιμίζου, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Cosmo Securities.

Ο Nikkei έκλεισε σήμερα στις 10.325,28 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix έκλεισε στις 916,40 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα