Διευρύνονται οι απώλειες στην Ευρώπη

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010 11:09

Πτωτικά κινούνται και σήμερα οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, διευρύνοντας τις απώλειες των προηγούμενων τεσσάρων συνεδριάσεων, μετά την απόφαση της Κίνας να επιβάλλει σε δύο εγχώριες τράπεζες να αυξήσουν τα κεφαλαιακά τους αποθέματα.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Reuters, το Πεκίνο εξέδωσε εντολή προς τις τράπεζες China Citic Bank Corp. και Industrial & Commercial Bank of China Ltd. να αυξήσουν το συντελεστή ελάχιστων αποθεματικών κατά 50 μονάδες βάσης.

Στις 10: 37 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε κατά 0,6% στις 1.012,19 μονάδες. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τράπεζες και ο κλάδος των εμπορευμάτων.

Οι μετοχές των Banco Santander, HSBC, UniCredit και BNP Paribas καταγράφουν απώλειες μεταξύ 0,9% και 1,8%, ενώ πτώση 0,5-3% σημειώνουν και οι τίτλοι των BG Group, BP, Total, Anglo American, Antofagasta, Rio Tinto και Xstrata.

Στον αντίποδα, κέρδη 2,2% καταγράφει ο τίτλος της Siemens, η οποία ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο λειτουργικά κέρδη ανώτερα των εκτιμήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα