Ανοδικό ξεκίνημα στη Νέα Υόρκη

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2002 16:53
UPD:16:58

ΚΕΡΔΗ καταγράφουν κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη. Στις 17:47 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 7.665,45 μονάδες καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 1,75% και ο Νasdaq στις 1.181,02 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,52%. Νωρίτερα, τα κέρδη του τελευταίου ξεπερνούσαν το 2%.

Η διατήρηση του θετικού κλίματος που επικράτησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση αποδίδεται κυρίως στα ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της General Electric. Τα κέρδη του αμερικανικού κολοσσού στο παραπάνω χρονικό διάστημα αυξήθηκαν κατά 25% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2001 ανερχόμενα στα 4,1 δισεκ. δολ. Η μετοχική της τιμή ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 2,73%.

Μεγαλύτερη άνοδο (4,56%) σημειώνει η μετοχή της IBM μετά την αναβάθμισή της από τη Lehman Brothers. Κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές των εταιρειών Yahoo! και Rambus στον απόηχο της ανακοίνωσης των οικονομικών τους αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο.

Αντιθέτως, απώλειες καταγράφει η μετοχή της Lucent Technologies. Η εδρεύουσα στις ΗΠΑ εταιρεία τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προβεί στην περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας εντός του επόμενου έτους, ενώ προειδοποίησε ότι στο τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο οι ζημίες που θα εμφανίσει θα είναι μεγαλύτερες από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της αμερικανικής οικονομίας, τον περασμένο μήνα οι πωλήσεις λιανικής σημείωσαν πτώση της τάξεως του 1,2% έναντι ανόδου κατά 0,6% τον Αύγουστο. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 1,1% το Σεπτέμβριο. Εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων, οι εν λόγω πωλήσεις αυξήθηκαν το Σεπτέμβριο κατά 0,1% έναντι αύξησης κατά 0,3% -βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων- τον Αύγουστο.

Επίσης, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,1% το Σεπτέμβριο έναντι ανόδου 0,2% που ανέμεναν οι αναλυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα