Αν. Λοβέρδος: Δεν ασκούμε δημοσιονομική τρομοκρατία

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010 15:53
UPD:15:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν ασκούμε καμία «δημοσιονομική τρομοκρατία», δεν προετοιμάζουμε καμία αιφνιδιαστική επίθεση στην κοινωνία που ήδη υποφέρει, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Λοβέρδος έκανε απολογισμό των μέχρι τώρα πολιτικών παρεμβάσεων του υπουργείου για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για το ασφαλιστικό και τον εξορθολογισμό των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

Α. Λοβέρδος: Δεν ωραιοποιούμε την κατάσταση για να εφησυχάσουμε

Α. Λοβέρδος: Δεν ωραιοποιούμε την κατάσταση για να εφησυχάσουμε

«Δεν χρησιμοποιούμε ως άλλοθι των δυσκολιών τις ευθύνες των προηγούμενων, δεν έχουμε καμία κρυφή ατζέντα “ηρωικής εξόδου” από τα δύσκολα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν ωραιοποιούμε την κατάσταση για να εφησυχάσουμε, λέμε ποια είναι η σκληρή πραγματικότητα, ακριβώς για να την ανατρέψουμε», πρόσθεσε και υπογράμμισε: «Έχουμε συναίσθηση του κατεπείγοντος και αναλαμβάνουμε τη σχετική ευθύνη».

Σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις, ο υπουργός δήλωσε ότι παραδίδεται σήμερα το σχετικό προσχέδιο νόμου, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ρυθμίσεις για τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Και συγκεκριμένα περιλαμβάνει, όπως είπε, εγγυήσεις για τα λεγόμενα «μπλοκάκια», για τη μερική απασχόληση, όπου εισάγεται η έννοια του συγκρίσιμου εργαζόμενου, για την εκ περιτροπής εργασία και την προσωρινή απασχόληση, για τη διαθεσιμότητα, για την τηλεργασία, για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, για την κατάτμηση της άδειας.

«Σύνθημά μας είναι «Ούτε απορρύθμιση, ούτε υπερρύθμιση». Δηλαδή, όχι στην εργασιακή ζούγκλα, αλλά όχι και στις αγκυλώσεις! Το προσχέδιο δίδεται σήμερα στους κοινωνικούς εταίρους και κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή», κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα