Fiat: Aναστολή της παραγωγής για δύο εβδομάδες

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010 20:40

Την αναστολή της παραγωγής από τις 22 Φεβρουαρίου, και για δύο εβδομάδες σε όλα τα εργοστάσια του στην Ιταλία, καθώς και την ένταξη σε τεχνική ανεργία περίπου 30.000 υπαλλήλων, λόγω της μείωσης των παραγγελιών, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος Fiat.

«Μετά τη θετική περίοδο του τέλους του 2009, οι παραγγελίες στην Ιταλία τον Ιανουάριο μειώθηκαν ριζικά σε επίπεδο ακόμη χαμηλότερο και από τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, όταν η αγορά βρισκόταν σε σοβαρή κρίση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος.

Προβλέπει δε ότι «αυτή η αρνητική τάση θα συνεχιστεί» και εξηγεί «ότι είναι απαραίτητο να τεθεί το επίπεδο της παραγωγής σε συνταύτιση με τη ζήτηση».

Το μέτρο της τεχνικής ανεργίας θα αφορά τα έξι εργοστάσια αυτοκινήτων του ομίλου στην Ιταλία, στα οποία απασχολούνται 30.000 άτομα, από τις 22 Φεβρουαρίου και έως τις 7 Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν περίπου το 80% του μισθού τους. Το ποσό αυτό θα καταβληθεί από ένα ταμείο που χρηματοδοτείται από τους φόρους μισθωτών υπηρεσιών ή από το κράτος.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της ετήσιας χρήσης του ομίλου την Δευτέρα, ο γενικός διευθυντής της Fiat Σέρτζιο Μαρτσιόνε δήλωσε ότι αναμένεται μια συρρίκνωση κατά 12% της αγοράς αυτοκινήτου στην Ευρώπη φέτος, αν η επιδότηση απόσυρσης αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας παραταθεί και για μια μείωση κατά 16% σε αντίθετη περίπτωση.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα