Αγοραστικό ενδιαφέρον

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010 00:01

Μια σειρά από καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των προβλέψεων του ΔΝΤ για τους ρυθμούς ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας και θετικά στοιχεία, όπως η βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος στις ΗΠΑ, λειτούργησαν ως τονωτική ένεση στο ηθικό των επενδυτών, που τις προηγούμενες ημέρες εμφανίζονταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έπειτα από τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις πτώσης ενισχύθηκε 0,4%, στις 1.022,99 μονάδες. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες την προηγούμενη ημέρα είχαν δεχθεί ισχυρές πιέσεις.

Αξιόλογη άνοδο σημείωσαν και οι μετοχές κατασκευής ημιαγωγών, όπως Infineon και STMicroelectronic, ενώ στους μεγάλους κερδισμένους της χθεσινής συνεδρίασης ήταν και η Siemens χάρη στα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου που παρουσίασε.

Ο CAC 40 στο Παρίσι και ο Xetra Dax στη Φραγκφούρτη ενισχύθηκαν 0,7%, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο είχε κέρδη 0,3%.

Σε θετικό έδαφος, έστω και οριακά, κινούνταν λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης και οι αμερικανικοί δείκτες Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τίτλοι των τραπεζών, αλλά και των μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων λιανικής.

Στις αγορές συναλλάγματος κέρδισαν τις εντυπώσεις το αμερικανικό δολάριο και το ιαπωνικό γιεν, που ενισχύθηκαν έναντι του ευρώ και άλλων μεγάλων νομισμάτων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα