Στα υψηλότερα εννέα μηνών το γιέν

Εναντι του ευρώ
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010 07:23
UPD:07:32

Στα υψηλότερα επίπεδα εννέα μηνών έναντι του ευρώ αναρριχήθηκε το γιέν που κινήθηκε ανοδικά έναντι του δολαρίου εν μέσω εικασιών ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη επιβραδύνεται τονώνοντας της ζήτηση για το ιαπωνικό νόμισμα ως καταφύγιο.

Το γιέν ισχυροποιήθηκε έναντι των 14 από τα 16 κυριότερα νομίσματα πριν από τη σημερινή έκθεση που ενδέχεται να δείξει μείωση των τιμών καταναλωτή στη Γερμανία, σηματοδοτώντας ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης δυσκολεύεται να ανακάμψει. Το δολάριο υποχώρησε για δεύτερη μέρα έναντι του γιέν εν μέσω εικασιών ότι η Federal Reserve θα διατηρήσει κοντά στο μηδέν τα επιτόκια για περισσότερο χρόνο.

Το γιέν αναρριχήθηκε στα 125,60 ανά ευρώ στη 1:03 μ.μ. στο Τόκιο από 126,16 χθες στη Νέα Υόρκη, μετά την αναρρίχησή του στα 125,53, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 28 Απριλίου. Το ιαπωνικό νόμισμα ισχυροποιήθηκε στα 89,24 ανά δολάριο από 89,65, μετά την άνοδό του στα 89,18, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 18 Δεκεμβρίου. Το ευρώ διαπραγματεύθηκε στο 1,4077 ανά δολάριο από 1,4072.

Οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία που υπολογίζονται με την εναρμονισμένη μέθοδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά πάσα πιθανότητα μειώθηκαν 0,4% αυτόν τον μήνα, μετά την αύξηση 0,9% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg. Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία στο Βισμπάντεν θα ανακοινώσει σήμερα τα εν λόγω στοιχεία.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις 93 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News η Federal Reserve θα διατηρήσει σήμερα αμετάβλητα τα επιτόκια μεταξύ του μηδέν και του 0,25%.

Ο βιομηχανικός δείκτης National Association of Purchasing Management-Chicago υποχώρησε αυτόν τον μήνα στο 57 από το 58,7 τον Δεκέμβριο (αναθεωρημένα στοιχεία) όπως εκτιμούν 51 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg. Ο δείκτης θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα