Θετικά «βλέπει» ο γερμανικός Τύπος την κοινοπρακτική έκδοση

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010 11:13

Ιδιαίτερα θετικά βλέπει ο γερμανικός Τύπος την προχθεσινή κοινοπρακτική έκδοση των πενταετών ομολόγων, επισημαίνοντας το ισχυρό ενδιαφέρον που έδειξαν οι επενδυτές για τα ελληνικά ομόλογα και την απήχηση που είχε αυτό στις αγορές.

Με τίτλους όπως «η Ελλάδα τα κατάφερε» και «η Ελλάδα πέρασε την πρώτη δοκιμασία», οι μεγάλες γερμανόφωνες εφημερίδες αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ στην έκδοση των ομολόγων. Χαρακτηριστικά είναι τα σχόλια της Frankfurter Rundschau, η οποία τονίζει ότι η επιτυχία της έκδοσης σημαίνει πως η Ελλάδα διαθέτει ακόμη αξιοπιστία στις αγορές και υπογραμμίζει τη θετική απήχηση που είχε στην ισοτιμία ευρώ – δολαρίου.

Από την πλευρά της, η Handelsblatt υπογραμμίζει το πόσο ασφαλή θεωρούνταν από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τα κρατικά ομόλογα των δυτικών βιομηχανικών χωρών. «Ακόμη και για τις λιγότερο ασφαλείς χώρες, όπως την Ελλάδα, ο ρεαλιστικός κίνδυνος παρέμενε μικρός», τονίζει μεταξύ άλλων η εφημερίδα, σημειώνοντας πως η σοβαρή πρόκληση για το σύνολο του συστήματος θα ήταν εάν συνεχίζονταν οι διακυμάνσεις κρατικών ομολόγων, διότι έτσι προκαλούνται μεσοπρόθεσμα επικίνδυνες στρεβλώσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα