Εν αναμονή της απόφασης της Fed η Wall Street

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2001 16:47
UPD:20:39

ΑΠΩΛΕΙΕΣ καταγράφουν κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη εν ανανονή της σημερινής απόφασης της Fed για το θέμα των επιτοκίων.

Οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν βέβαιο ότι η Fed θα προχωρήσει σε νέα περικοπή των επιτοκίων (στη δέκατη από την αρχή του έτους), προκειμένου να τονώσει την εξασθενημένη οικονομία των ΗΠΑ. Το ερώτημα που απασχολεί τις αγορές είναι το μέγεθος της επικείμενης μείωσης.

Τα απογοητευτικά στοιχεία που δόθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη δημοσιότητα σχετικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/01/11/06/175205.htm -με αποκορύφωμα τη σημαντική αύξηση της ανεργίας- ενισχύουν την άποψη ότι η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών θα προβεί σε μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης. Το παραπάνω ενδεχόμενο θεωρούν ως το πιο πιθανό οι περισσότεροι αναλυτές στις έρευνες των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων. Η απόφαση του νομισματικού συμβουλίου της Fed αναμένεται να ανακοινωθεί στις 21:15' ώρα Ελλάδος.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,31% και έχει διαμορφωθεί στις 9.411,42 μονάδες, ο Standard & Poor's στις 1.099,39 μονάδες μειωμένος κατά 0,31% και ο Nasdaq στις 1.781,79 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,31%.

Η μετοχή της Cisco Systems ενισχύεται κατά 3,71% μετά την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων. Η κορυφαία εταιρεία εξοπλισμού δικτύων λίγη ώρα μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης ανακοίνωσε ότι στο πρώτο οικονομικό της τρίμηνο τα κέρδη της ανήλθαν σε τέσσερα σεντς ανά μετοχή έναντι 18 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, ενώ οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 32% και διαμορφώθηκαν στα 4,4 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, τα παραπάνω αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν κέρδη της τάξεως των δύο σεντς ανά μετοχή και πωλήσεις ύψους 4,2 δισ. δολαρίων. Παράλληλα, η διοίκηση της Cisco προέβη στην εκτίμηση ότι τα έσοδα της εταιρείας στο τρίμηνο που λήγει στις 26 του ερχόμενου Ιανουαρίου θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα ή ελαφρώς υψηλότερα.

Αξιόλογα κέρδη καταγράφουν, επίσης, οι μετοχές των εταιρειών Juniper Networks, Ciena, JDS Uniphase, Οracle και Intel. Αντιθέτως, πτώση σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών Εxxon Mobil και Johnson & Johnson.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα