Σταθεροποιούνται οι τιμές πετρελαίου

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010 12:58

Σταθεροποιητικά, κάτω από τα 75 δολάρια το βαρέλι, κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η άνοδος του δολαρίου αντισταθμίζει την απρόσμενη μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ – τη μεγαλύτερη καταναλώτρια ενέργειας στον κόσμο.

Το αμερικανικό νόμισμα διαμορφώνεται κοντά σε υψηλά τεσσάρων μηνών έναντι μιας σειράς νομισμάτων εν αναμονή της απόφασης της Φέντεραλ Ριζέρβ για τα επιτόκια, η οποία θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα.

«Τις τελευταίες ημέρες, το δολάριο ενισχύθηκε καθώς είχε περιορισθεί η διάθεσης ανάληψης ρίσκου», σχολίασε ο Κεΐτσι Σάνο, γενικός διευθυντής έρευνας στην SCM Securities στο Τόκιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν απρόσμενα κατά 2,2 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.

Στις 12:29 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού ενισχυόταν οριακά κατά 5 σεντς στα 74,76 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει χθες έως τα 73,82 δολάρια – τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε εβδομάδων. Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent υποχωρούσε κατά 1 σεντ στα 73,28 δολάρια το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα