Νευρικό κλίμα

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 00:01

Εταιρικά αποτελέσματα και μακροοικονομικά στοιχεία απογοήτευσαν χθες τους επενδυτές. Στη Wall Street το κλίμα ήταν ιδιαίτερα νευρικό, ενώ μετά και την ανακοίνωση της FED ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν κοντά στο μηδέν για όσο διάστημα χρειαστεί, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 κατέγραφαν μικρές απώλειες.

Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν οι κλάδοι πρώτων υλών και ενέργειας, καθώς οι τιμές του αργού υποχώρησαν κοντά στα 73 δολ. το βαρέλι, ενώ σημαντικές πιέσεις δέχθηκαν και οι τιμές των μετάλλων. Μεγάλη πτώση κατέγραψε επίσης η μετοχή της Caterpillar, καθώς οι προβλέψεις της για τα κέρδη των επόμενων μηνών δεν ικανοποίησαν την αγορά.

Αρνητικό ήταν το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, με τους τραπεζικούς τίτλους να βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων μετά και την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της BBVA. Η ισπανική τράπεζα εμφάνισε μεγάλη πτώση κερδών το τέταρτο τρίμηνο και είδε τη μετοχή της χθες να υποχωρεί περισσότερο από 6%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε 0,9% στις 1.013, 83 μονάδες. Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκαν οι γενικοί δείκτες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φραγκφούρτη.

Στις αγορές συναλλάγματος, το ευρώ υποχώρησε σε ναδίρ εξαμήνου έναντι του δολαρίου, λόγω των επίμονων ανησυχιών για τις οικονομικά ασθενέστερες χώρες της Ευρωζώνης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα