EuropeanVoice: Αρχές Φεβρουαρίου οι συστάσεις της Κομισιόν για την Ελλάδα

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 11:15
UPD:11:23

Τις συστάσεις της προς την Ελλάδα όσον αφορά στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος αναμένεται να παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα η Κομισιόν, μετά τις επίσημες συστάσεις της προς τη χώρα μας ότι οι οικονομικές της πολιτικές δεν συνάδουν με τις υποχρεώσεις της ως κράτος μέλος της ευρωζώνης.

Η Κομισιόν ενδέχεται να εξαγγείλει, επίσης, μια διαδικασία κυρώσεων για την περίπτωση της παραβίασης εξαιτίας των παραπλανητικών στοιχείων που υπέβαλε η χώρα μας στη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ αναφορικά με τα δημοσιονομικά της μεγέθη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Χοακίν Αλμούνια, του Ευρωπαίου Επίτροπου που είναι αρμόδιος σε θέματα οικονομικής και νομισματικής πολιτικής, είναι πιθανό οι συστάσεις να ανακοινωθούν στις 3 Φεβρουαρίου, με την αγωνία να κορυφώνεται εκ μέρους των επενδυτών.

Μια βασική γραμμή των συστάσεων της Κομισιόν θα είναι, σύμφωνα με τις πηγές της EuropeanVoice, ο ορισμός καταληκτικής προθεσμίας (πιθανότατα το 2012) για τη μείωση του ελλείμματος κάτω του 3% επί του ΑΕΠ, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης της ΕΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι υπόλοιπες προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις θα αφορούν στην αυστηρή υλοποίηση των μέτρων που έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση, καθώς και στην τακτική αξιολόγηση της συμμόρφωσης της Ελλάδας με τις συστάσεις, με την πρώτη πιθανότατα μετά από ένα τετράμηνο.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να επικυρώσουν τις συστάσεις της Κομισιόν στη συνεδρίασή τους στις 16 Φεβρουαρίου, καθιστώντας τις έτσι δεσμευτικές για την Ελλάδα, καταλήγει η EuropeanVoice.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα