Κτηματολόγιο Α.Ε.: Συνάντηση με Ε.Ε. για νέα έργα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 14:41

Απεστάλη πρόσφατα η τελική έκθεση της Ανεξάρτητης Ομάδας Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στα έργα της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. που είχαν ενταχθεί στο Γ’ ΚΠΣ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Κτηματολογίου, στην έκθεσή τους, οι εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν ότι επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι στόχοι που είχαν τεθεί για τα έργα που είχαν ενταχθεί στο Γ ΚΠΣ.

Ειδικότερα, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι εμπειρογνώμονες εκτίμησαν θετικά:

· Το μέγεθος του έργου που εκτέλεσε η ομάδα πληροφορικής του Εθνικού Κτηματολογίου για την οποία η Διοίκηση της Κτηματολόγιο θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη

· Την πολύ καλή οργάνωση και τα πολύ καλά αποτελέσματα του έργου για την ψηφιοποίηση και μηχανοργάνωση του Κτηματολογίου Δωδεκανήσου, κάτι το οποίο μπορεί να αποτελέσει μια σταθερή βάση για την ανάπτυξη ψηφιακού κτηματολογίου.

· Το χαρτογραφικό υλικό που δημιουργήθηκε τόσο για τις αστικές περιοχές της Χώρας όσο και για το σύνολο αυτής, κάτι που αποτελεί ένα πολύτιμο προϊόν για τη Χώρα.

· Την ολοκλήρωση του έργου που αφορούσε στην οριοθέτηση των δασών και δασικών εκτάσεων της Χώρας καθώς και του έργου που αφορούσε στη δημιουργία χαρτογραφικού υποβάθρου και στην προκαταρκτική χάραξη του αιγιαλού όλης της Χώρας.

· Την πολύ καλή διαχείριση του έργου της ψηφιοποίησης του αρχείου αναδασμών και διανομών του Υπουργείου Γεωργίας κάτι που απέφερε την παραγωγή μεγαλύτερου έργου απ’ ότι αρχικά είχε σχεδιαστεί.

· Την εκτέλεση πολύ μεγαλύτερου έργου από το προσδοκώμενο όσον αφορά στην συγκέντρωση και ψηφιοποίηση δικαιωμάτων επί ακινήτων στις αστικές περιοχές της Χώρας.

Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω, οι Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρότειναν συνάντηση με τους αρμόδιους από πλευράς Κτηματολογίου προκειμένου να προσδιοριστούν νέα έργα τα οποία θα μπορούσαν να συγχρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα