Πτώση 2,1% στο Τόκιο

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010 10:46

Απώλειες 2,1% κατέγραψε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, αντισταθμίζοντας πλήρως τα χθεσινά κέρδη. Έντονες πιέσεις ασκήθηκαν στο χρηματιστήριο μετά τις απογοητευτικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, όπως της Advantest Corp, καθώς και η ανατίμηση του γεν.

Η καθοδική πορεία της Toyota Motor Corp συνεχίστηκε μετά τις δηλώσεις της μεγαλύτερης ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας ότι θα συνεχίσει την ανάκληση των οχημάτων της.

Βουτιά 10% έκανε η Advantest Corp, μετά την ανακοίνωση των εκτιμήσεών της για ζημίες 13,5 δισ. γεν, οι οποίες υπερβαίνουν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 7,2 δισ. γεν.

«Τα καλά αποτελέσματα κερδοφορίας έχουν προεξοφληθεί στην αγορά και οι επενδυτές αντιδρούν υπερβολικά στις αρνητικές εκπλήξεις, όπως οι προς τα κάτω αναθεωρήσεις των εκτιμήσεων από τις εταιρείες», σχολιάζει ο Χιροάκι Κουραμόσι, ανώτατο στέλεχος της Tokai Tokyo Securities.

«Η αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας και η ανατίμηση του γεν επέφεραν διπλό χτύπημα στην ιαπωνική αγορά».

Ο Nikkei έκλεισε σήμερα στις 10.198,04 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix έκλεισε στις 901,12 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα