Credit Agricole: «Δεν απειλείται η κεφαλαιακή μας επάρκεια»

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010 12:48

Η επιβολή των προτεινόμενων κανονισμών για ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης των τραπεζών δεν θα προκαλέσει στενότητα στα αποθεματικά της Credit Agricole, διαβεβαίωσε ο γενικός διευθυντής της τράπεζας, Ζορζ Ποζέ.

Η επιβολή των προτεινόμενων κανονισμών για ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης των τραπεζών δεν θα προκαλέσει στενότητα στα αποθεματικά της Credit Agricole, διαβεβαίωσε ο γενικός διευθυντής της τράπεζας, Ζορζ Ποζέ, σε απάντηση των εκτιμήσεων των αναλυτών ότι το κεφάλαιο της τράπεζας θα φτάσει σε μηδενικά επίπεδα εάν εφαρμοστούν οι προτάσεις της Επιτροπής Βασιλείας.

«Οι αναλυτές δεν γνωρίζουν όλα τα δεδομένα», δήλωσε σήμερα ο Ποζέ στη διάρκεια συνέντευξής του στο Bloomberg TV στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός. Η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα, βάσει δικτύου, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα κεφαλαιακής επάρκειας, τόνισε.

Οι ανωτέρω δηλώσεις του κ. Ποζέ στόχο έχουν να διασκεδάσουν τις αμφιβολίες των αναλυτών όσον αφορά στον ενδεχόμενο αντίκτυπο των προτεινόμενων κανονισμών κεφαλαιακής επάρκειας, βάσει των οποίων οι τράπεζες καλούνται να βελτιώσουν την ποιότητα των αποθεματικών τους έως το τέλος του 2012.

«Τα σενάρια που κυκλοφορούν θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε εφιάλτη για τον όμιλο, εάν επαληθευτούν, εκτός εάν διαπραγματευτεί η Credit Agricole εξαιρέσεις», σχολιάζει ο Ρενό Μασκαρίν από την Groupama Asset Management.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα