Απάντηση ΥΠΟΙΚ στα περί απόρριψης του ΠΣΑ

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010 13:36
UPD:15:16

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει το ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και προφανώς δεν τίθεται κανένα ζήτημα απόρριψης του, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση με αφορμή δημόσιευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», στο οποίο γίνεται λόγος για απόρριψη του ΠΣΑ από τις Βρυξέλλες και εντολή πρόσθετων σκληρότερων μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας.

«Το έγγραφο, στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα, παραθέτει μέτρα τα οποία είναι ήδη γνωστά και περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

«Όπως έχει, ήδη, γίνει σαφές από δημόσιες δηλώσεις του αρμοδίου Επιτρόπου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει το ελληνικό Πρόγραμμα και προφανώς δεν τίθεται κανένα ζήτημα "απόρριψης". ¶λλωστε, η Εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΚΕ: Ισχυρό λαϊκό μπλόκο στα μέτρα

«Για να αποκρούσουμε τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που μαζί προωθούν κυβέρνηση-ΕΕ, έχοντας την συναίνεση της ΝΔ, είναι επείγον και χρειάζεται να συγκροτηθεί τώρα ένα ισχυρό λαϊκό μπλόκο. Με σημαία: Καμία θυσία για την πλουτοκρατία», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα