Αυξημένη «όρεξη»

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 00:01

Αυξημένη ήταν και χθες η «όρεξη» των επενδυτών για μετοχές και εμπορεύματα χάρη σε καλύτερα των προβλέψεων εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και σε ενδείξεις για «ανάρρωση» της αμερικανικής αγοράς κατοικιών.

Στη Wall Street στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν εταιρείες κατασκευής κατοικιών και αλυσίδες οικιακού εξοπλισμού. Οι μετοχές των D.R. Horton και Beazer Homes USA έκαναν άλμα 10%, ενώ μεγάλη άνοδο κατέγραφαν επίσης οι Pulte Homes και Lennar Corp. Στους μεγάλους κερδισμένους της χθεσινής συνεδρίασης ήταν και η Whirlpool, η οποία ανακοίνωσε υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο.

Ιδιαίτερα θετικό ήταν το κλίμα και στην Ευρώπη. Στο Λονδίνο ο FTSE100 ενισχύθηκε 0,7%, στη Φραγκφούρτη o Χetra Dax 1%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 1,3%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,9%, στις 1.027,18 μονάδες, με τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις αλλά και τις τράπεζες να τίθενται επικεφαλής της ανόδου.

Σε τροχιά ανόδου βρέθηκαν επίσης χθες οι τιμές των βασικών και πολύτιμων μετάλλων, όπως και του αργού πετρελαίου, το οποίο ξεπέρασε ενδοσυνεδριακά τα 77 δολ. το βαρέλι. Στις αγορές συναλλάγματος το ευρώ ανέκαμψε οριακά έναντι του δολαρίου. Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε και έναντι του ιαπωνικού γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα