Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 05:24
UPD:05:35

Ανοδικά για δεύτερη μέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά την ισχυροποίηση των εταιρειών παραγωγής πρώτων υλών και των εταιρειών ενεργείας, αποτέλεσμα της αύξησης των επικείμενων πωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με τους στόχους παραγωγής της Cnooc Ltd. που τόνωσαν τις προοπτικές για τα εταιρικά κέρδη.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,6% φθάνοντας στις 118,26 μονάδες στις 11:54 π.μ. στο Τόκιο ωθώντας τα κέρδη των δύο τελευταίων ημερών στο 1,7%. Ο δείκτης υποχώρησε 3% τον περασμένο μήνα, τα μέγιστα από τον Φεβρουάριο του 2009, εν μέσω ανησυχιών ότι οι κεντρικές τράπεζες από την Κίνα έως την Ινδία θα σφίξουν τη νομισματική τους πολιτική για να περιορίσουν τον πληθωρισμό.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,3%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng αναρριχήθηκε 0,7%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index κέρδισε 0,5%. Ανοδο 0,7% σημείωσε ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα.

Χθες στη Νέα Υόρκη ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 1,3% καθώς οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 1% τον Δεκέμβριο μετά από μείωση 16% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της National Association of Realtors στην Ουάσινγκτον. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν 11%.

Σήμερα οι κλαδικοί δείκτες των εταιρειών παραγωγής πρώτων υλών και ενεργείας που αποτελούν τον MSCI Asia Pacific Index σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των 10 λοιπών κλάδων.

Το αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 3,8% φθάνοντας στα 77,23 δολ. χθες το βαρέλις τη Νέα Υόρκη καθώς η άνοδος των μετοχών σηματοδότησε ότι η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει και η ζήτηση καυσίμων θα αυξηθεί. Τα συμβόλαια του χρυσού αναρριχήθηκαν 1,2%. Στο London Metal Exchange (LME) ο δείκτης των έξι μετάλλων συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου αυξήθηκε 1%.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα