Θετικό κλίμα στο Χ.Α.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 11:23

Αξιόλογη άνοδος καταγράφεται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να αντιδρά θετικά στα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Η προσοχή στρέφεται σήμερα στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ελλάδας. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας κάτω από 3% του ΑΕΠ έως το 2012 είναι εφικτή και ότι η Κομισιόν θα το εγκρίνει παρά τους κινδύνους.

«Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τα οικονομικά μέτρα και η απόφαση της ΕΕ για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα δώσουν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση που αναμένεται να ξεκινήσει θετικά. Είναι απαραίτητο, ωστόσο, η αγορά να αποδείξει αργότερα ότι η κίνηση δεν θα είναι ανοδική», ανέφερε η Κύπρου Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Αυτή την ώρα (11:21), ο γενικός δείκτης τιμών σημειώνει άνοδο 2,03% στις 2.100,19 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 55,29 εκατομμύρια ευρώ.

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες με εξαίρεση τον δείκτη Πετρελαίου, ο οποίος υποχωρεί κατά 0,3%. Σημαντικά κέρδη της τάξης του 3,7% καταγράφει ο τραπεζικός δείκτης.

Από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές, οι 88 ενισχύονται, οι 13 υποχωρούν και οι 19 παραμένουν αμετάβλητες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα