Γρ. Σαράντης: Εξαγορά και του υπολοίπου 45% της Pharmacare

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2002 15:34

Στην εξαγορά του υπόλοιπου 45% των μετοχών της εταιρείας παραφαρμακευτικών προϊόντων Pharmacare προχώρησε η Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ. Το τίμημα της εξαγοράς, 1,76 εκατ. ευρώ, θα καταβληθεί ισόποσα σε τρία χρόνια. Το 55% του μετοχικού κεφαλαίου της Pharmacare είχε αγοραστεί από την Σαράντης το 1999.

Η Pharmacare ειδικεύεται στα προϊόντα φαρμακείου και μεταξύ άλλων αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τα διαγνωστικά προϊόντα Clear Blue, καθώς και τα καλλυντικά Korff και Darfin. Επί πλέον η Pharmacare έχει στην ιδιοκτησία της τα σήματα Filovit και Filoskin που αφορούν ειδικευμένα δερματολογικά προϊόντα.

Ο κύκλος εργασιών της Pharmacare το 2001 ήταν 5,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων 584.000 ευρώ.

Η κίνηση αυτή του Ομίλου Σαράντη ακολουθεί την συμμετοχή του Ομίλου κατά 90% στην εταιρεία Lobelin, καθώς και την συμμετοχή στην φαρμακαποθήκη Κ.Π.Μαρινόπουλος Α.Ε. κατά 49%.

Στις προθέσεις του Ομίλου είναι η συγχώνευση των εταιρειών Lobelin και Pharmacare μέχρι το τέλος του 2002. Οι δύο εταιρείες ήδη συστεγάζονται σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Μεταμόρφωση μαζί με την Κ.Π.Μαρινόπουλος, με την οποία υπάρχει ήδη συνεργασία σε επίπεδο διανομής.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΑΡ



Σχολιασμένα