ΒΑΕ Systems: Σύμβαση 185,3 εκατ. δολ. με το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 16:21

Η ΒΑΕ Systems ανέλαβε σύμβαση 185,3 εκατομμυρίων δολαρίων από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, για την ολοκλήρωση της πιστοποίησης επιδόσεων του Βλήματος Προσβολής Εδάφους Μεγάλου Βεληνεκούς (LRLAP) των 155 χιλιοστών.

Το LRLAP των 155mm αναπτύσσεται για το πρόγραμμα Αντιτορπιλικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων 1000 (DDG1000) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και θα βάλλεται από το Σύστημα Προηγμένου Πυροβόλου (AGS).

Το LRLAP των 155 χιλιοστών είναι πυρομαχικό παντός καιρού, καθοδήγησης ακριβείας που έχει επιδείξει επιτυχημένη εκτόξευση από πυροβόλο και πτήση δοκιμής της μηχανικής σχεδίασης σε βεληνεκή μεγαλύτερα των 63 ναυτικών μιλίων. Η σύμβαση του προγράμματος πιστοποίησης επιδόσεων για το LRLAP των 155 χιλιοστών θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2012. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της BAE Systems στη Μινεάπολη και τη Λούισβιλ και στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Ορλάντο.

«Η BAE Systems ηγείται της ανάπτυξης και ολοκλήρωσης πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένου του LRLAP 155 χιλιοστών, για το πρόγραμμα DDG1000 του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ», δήλωσε ο Jim Schoppenhorst, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Συστημάτων Οπλισμού της BAE Systems.

«Το LRLAP των 155 χιλιοστών προσφέρει στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και στο Σώμα Πεζοναυτών μια κορυφαία ικανότητα ναυτικού πυρός υποστήριξης επιφανείας για την προσβολή εδάφους».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα