ΥΠΟΙΚ: Η ΕΕ επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητά μας

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 17:41
UPD:17:46

Ικανοποίηση για την έγκριση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης από την ΕΕ εκφράζει το υπουργείο Οικονομικών. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα έλαβε «την έγκριση και τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση των οικονομικών της χώρας».

Προσθέτει πως η απόφαση αυτή «επιβεβαιώνει την προσπάθεια και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα για το νοικοκύρεμα του κράτους και να προχωρήσει πολύ γρήγορα σε μια σειρά μεγάλων τομών και αλλαγών».

Επιρρίπτοντας και πάλι μεγάλες ευθύνες για τα ελλείμματα στην κυβέρνηση της ΝΔ, το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει πως μαζί με την έγκριση του Προγράμματος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβαίνει και σε μία σειρά συστάσεων στο πλαίσιο της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος, άρθρο 126(9) της Συνθήκης, αλλά και για τον τερματισμό της ασυνέπειας στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων, άρθρο 121(4) και για τη βελτίωση των δημοσιονομικών στατιστικών: «Με άλλα λόγια, η Επιτροπή ζητεί από την Ελλάδα, σήμερα, να διορθώσει τα πολλαπλά ελλείμματα που άφησε στη χώρα η περίοδος 2004-2009».

Σε ανάλογες δηλώσεις προέβη νωρίτερα και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος επισήμανε πως η έγκριση δείχνει ότι η κυβέρνηση κάνει σωστά βήματα για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1773562 .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα