Σε αρνητικό έδαφος

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2010 00:01

Τα μακροοικονομικά στοιχεία και τα εταιρικά αποτελέσματα, που ήρθαν χθες στο φως, απέτυχαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των επενδυτών που θέλησαν έτσι να περιορίσουν την έκθεσή τους στο ρίσκο.

Μετοχές, μέταλλα και άλλα εμπορεύματα δέχθηκαν έτσι πιέσεις, ενώ το δολάριο κατάφερε να ανακτήσει έδαφος έναντι του ευρώ και άλλων νομισμάτων υψηλών αποδόσεων.

Στη Wall Street οι επενδυτές εστίασαν την προσοχή τους στα στοιχεία για τη δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών, που έδειξαν βελτίωση μεν, αλλά μικρότερη του αναμενομένου των συνθηκών. Προβληματισμό δημιούργησαν και τα ανάμεικτα μηνύματα από την αγορά εργασίας.

Οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 παρέμεναν έτσι κατά το μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος, καταγράφοντας έστω και οριακές απώλειες. Σε κλοιό πιέσεων βρέθηκαν οι φαρμακοβιομηχανίες και άλλες εταιρείες του ευρύτερου κλάδου υγείας.

Πετρελαιοβιομηχανίες και μεταλλευτικές επιχειρήσεις κινούνταν επίσης σε αρνητικό έδαφος, ενώ μεικτές τάσεις επικρατούσαν στον τομέα τεχνολογίας.

Στην Ευρώπη, ύστερα από τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις ανόδου, ο FTSEurofirst 300 τερμάτισε με αρνητικό πρόσημο. Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν οι τίτλοι των τραπεζών και των μεταλλευτικών επιχειρήσεων που ακολούθησαν την πτωτική τροχιά των τιμών βασικών μετάλλων.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ανέκαμψε στο 1,39 έναντι του ευρώ, ενώ αναρριχήθηκε σε υψηλά δύο εβδομάδων και έναντι του ιαπωνικού γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα