Σώοι εντοπίστηκαν οι τρεις αγνοούμενοι ανοικτά της Καλολίμνου

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2010 00:19
UPD:00:30

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των τριών επιβαινόντων αλιευτικού σκάφους το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 21.02 και βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Καλολίμνου και Καλύμνου.

Οι τρεις επιβάτες -ο κυβερνήτης, ένας αξιωματικός πεζικού και ένας στρατιώτης- εντοπίστηκαν στις 00:02 από ελικόπτερο Super Puma και περισυνελέγησαν σώοι.

Mεταφέρονται με πλωτό στο νοσοκομείο Καλύμνου.

Τον φαντάρο είχε παραλάβει γύρω στις 9 παρά 10 το βράδυ το ιδιωτικό σκάφος από τη νήσο Καλόλιμνο. Στη διάρκεια όμως της επιστροφής το σκάφος προσέκρουσε σε βράχια, αλλά για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο συνέχισε το ταξίδι του.

Στην επιχείρηση διάσωσης, η οποία ξεκίνησε αμέσως μόλις ελήφθη το σήμα, μετείχαν μια κανονιοφόρος και ένα περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού, δύο περιπολικά του Λιμενικού Σώματος, δύο ελικόπτερα Super Puma και ένα C-130 της Πολεμικής Aεροπορίας καθώς και παραπλέοντα επιβατηγά και αλιευτικά σκάφη.

Την επιχείρηση την παρακολούθησαν ο υπουργός Εθνικής ¶μυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής ¶μυνας Πάνος Μπεγλίτης και ο Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, σε συντονισμό με το Λιμενικό Σώμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα