Μέτκα: Σύμβαση για την κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στην Τουρκία

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2010 10:38

Σε συμφωνία για την εκτέλεση των έργων κατασκευής και την προμήθεια του μεγαλύτερου μέρους του εξοπλισμού, που αφορούν θερμική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σαμψούντα, κατέληξαν – έπειτα από εκτενείς διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη - οι εταιρείες Borasco, Μέτκα και Power Projects.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Μέτκα, Αναθέτων Φορέας είναι η BORASCO ELEKTRIK URETIM SANAYI VE TICARET A.S. – 100% θυγατρική εταιρεία της OMV Power International GmbH, η οποία με τη σειρά της αποτελεί 100% θυγατρική της OMV Gas & Power GmbH of Austria.

Ανάδοχος του έργου είναι η κοινοπραξία των Μέτκα και POWER PROJECTS SANAYI INSAAT TICARET. Τα ποσοστά συμμετοχής στη σύμβαση καθορίζονται ως εξής: METKA A.Ε.: €199,9 εκατ. και US$172,3 εκατ.,

POWER PROJECTS: €142,4 εκατ. και US$10,8 εκατ.

Το έργο – με την ονομασία SAMSUN 870 MW CCPP – αφορά στην παράδοση του μεγαλύτερου μέρους του εξοπλισμού και την κατασκευή ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο, ισχύος 870 ΜW, που θα βασίζεται σε τεχνολογία General Electric.

Ο σταθμός θα κατασκευασθεί 76 χλμ. ανατολικά της πόλης Σαμψούντα στην Τουρκία. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι 28,5 μήνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα