Επιτυχής δημοπρασία ομόλογων σε Γαλλία, Ισπανία

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2010 14:23

Κρατικά ομόλογα συνολικού ύψους 10,4 δισ. ευρώ διέθεσαν με επιτυχία σήμερα η Γαλλία και η Ισπανία, τη στιγμή που τα ομόλογα περιφερειακών χωρών της ευρωζώνης δέχονταν πιέσεις εν μέσω ανησυχιών ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας θα επηρεάσουν και άλλες χώρες.

Συγκεκριμένα, η Ισπανία διέθεσε τριετή ομόλογα ύψους 2,5 δισ. ευρώ, τα οποία σύμφωνα με αναλυτές κινήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα, λόγω της υποχώρησης της τιμής τους έναντι των αντίστοιχων ιταλικών - που αποτελούν της βάση αναφοράς για τις κρατικές εκδόσεις των περιφερειακών χωρών της ευρωζώνης - τις ημέρες πριν την έκδοση.

Η δημοπράτηση των ισπανικών ομολόγων αποτελεί τεστ για τη διάθεση της αγοράς απέναντι σε ομόλογα χωρών με χαμηλότερη αξιολόγηση.

«Η δημοπράτηση των τριετών Bono πήγε καλά. Το ομόλογο υποχώρησε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, αλλά η ζήτηση στην δημοπρασία ήταν ισχυρή δεδομένης της υποαπόδοσης που σημειώνει πρόσφατα η Ισπανία και η Πορτογαλία», σχολίασε αναλυτής της Calyon.

«Αυτό θα περιορίσει κάπως τη νευρικότητα στην ισπανική αγορά, αλλά το ότι η Ισπανία μπορεί να εκδώσει ομόλογα θα διατηρήσει την Ελλάδα και την Πορτογαλία υπό πίεση, καθώς οι δευτερεύουσες αγορές τους έχουν πολύ μικρότερη ρευστότητα.»

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα