Κολοράντο: Ομαδική αγωγή κατά της Toyota

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2010 22:29

Ομαδική αγωγή κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota κατέθεσαν κάτοικοι του Κολοράντο με την αιτιολογία ότι η εταιρεία γνώριζε εδώ και πολλά χρόνια τα προβλήματα που είχαν τα οχήματα που παρήγαγε.

Η αγωγή κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Κολοράντο από τη δικηγορική εταιρεία Μπεργκ Σίμπσον Έλντριτζ Χερς και Ζαρντέν, εξ ονόματος ενός κατοίκου της πόλης Λέικγουντ που ζητά να αποζημιωθούν όλοι οι κάτοικοι του Κολοράντο που είχαν αγοράσει τέτοια οχήματα.

Στην ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι η Toyota γνώριζε επί πολλά χρόνια το πρόβλημα που την ανάγκασε τελικά να σταματήσει τις πωλήσεις και να ανακαλέσει πολλά από τα δημοφιλέστερα μοντέλα αυτοκινήτων της.

«Η Toyota άργησε υπερβολικά να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να ανταποκριθεί. Πολλοί ειδικοί στα αυτοκίνητα εκτιμούν ότι ακόμη και τώρα δεν έχει εντοπιστεί το πρόβλημα ακριβώς», δήλωσε ο Μάικλ Μπεργκ, ένας από τους συνεταίρους της δικηγορικής εταιρείας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ιαπωνική οικονομική εφημερίδα Nikkei, η Toyota αποφάσισε να ανακαλέσει άλλα 270.000 αυτοκίνητα του υβριδικού μοντέλου Prius από την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ προκειμένου να διορθώσει ένα πρόβλημα που παρουσιάζουν τα φρένα τους.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα ενημερώσει σύντομα τα υπουργεία Μεταφορών της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ για την απόφασή της.

Η ανάκληση αφορά στα Prius τρίτης γενιάς που κυκλοφορούν από το Μάιο του 2009, μόνο όμως όσα πουλήθηκαν μεταξύ Μαΐου και Δεκεμβρίου στην Ιαπωνία (176.000 οχήματα) και στις ΗΠΑ (περίπου 100.000 οχήματα). Στις αρχές του 2010 η εταιρεία ξεκίνησε να χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό σύστημα φρένων.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα