Στα χαμηλότερα οκτώ μηνών το ευρώ

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2010 07:25
UPD:07:37

Στα χαμηλότερα επίπεδα πλέον των οκτώ μηνών υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου εν μέσω ανησυχιών ότι η διεύρυνση των ελλειμμάτων προϋπολογισμών στην Ευρώπη θα βλάψει την οικονομική της ανάκαμψη.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα με το οποίο συναλλάσσονται οι 16 χώρες-μέλη της Ευρωζώνης οδεύει να σημειώσει απώλειες για τέταρτη εβδομάδα έναντι του δολαρίου και του γιέν μετά την αύξηση του κινδύνου αθέτησης πληρωμών των ομολόγων και πριν από τις εκθέσεις στη Γερμανία που προβλέπεται να δείξουν περιορισμό της οικονομικής ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας της περιφέρειας.

Το γιέν υποχώρησε έναντι του ευρώ και του δολαρίου εν μέσω εικασιών ότι οι διαπραγματευτές πούλησαν το νόμισμα για να αποκομίσουν τα κέρδη από τη χθεσινή του άνοδο.

Το ευρώ υποχώρησε στο 1,3719 ανά δολάριο στις 12:41 μ.μ. στο Τόκιο από 1,3723 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη μετά την υποχώρησή του στο 1,3669, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 20 Μαΐου. Το γιέν υποχώρησε στα 123,00 ανά ευρώ από 122,20 χθες, όταν αναρριχήθηκε 3,4% έναντι του ευρώ, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Οκτώβριο του 2008. Το γιέν υποχώρησε στα 89,66 ανά δολάριο ΗΠΑ από 89,05.

Χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού στα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ του 1% και ο πρόεδρός της, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, σηματοδότησε ότι δεν υπάρχει βιασύνη να αυξηθούν τα κόστη δανεισμού.

Σήμερα ο ΜSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 2,4% μετά από απώλειες 3,5% που σημείωσε χθες στη Νέα Υόρκη ο Standard & Poor’s 500 Index.

Το γιέν κινήθηκε πτωτικά εν μέσω εικασιών ότι οι ιαπωνικές εταιρείες αξιοποίησαν το ράλι τού 2,1% έναντι ευρώ και πούλησαν το νόμισμα.

Το δολάριο ανέκαμψε από τα χαμηλά επίπεδα περίπου επτά εβδομάδων έναντι του γιέν πριν από την έκθεση για την ανεργία στις ΗΠΑ.

Ο Dollar Index, αναρριχήθηκε 0,8% φθάνοντας αυτήν την εβδομάδα στο 80,128, οδεύοντας να σημειώσει άνοδο για τρίτη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα