Κτηματολόγιο Α.Ε.: Ανακοίνωση για τα έσοδα από τα τέλη κτηματογράφησης

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2010 10:31

Για την πληρωμή νέων προγραμμάτων κτηματογράφησης διατίθενται τα έσοδα από τα τέλη κτηματογράφησης, διαβεβαιώνει η Κτηματολόγιο Α.Ε., με την επισήμανση ότι η συνολική οικονομική διαχείριση της εταιρείας ελέγχεται από Ορκωτούς Ελεγκτές.

Πιο αναλυτικά σε ανακοίνωση σχετικά με τα έσοδα από τα τέλη κτηματογράφησης, διευκρινίζονται τα εξής:

«Μέχρι την 31-12-2009 τα συνολικά έσοδα της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. από τα τέλη κτηματογράφησης και πιστοποιητικών υποβολής δήλωσης, ανέρχονται στο ποσό των 220 εκ. ευρώ.

Το ανωτέρω ποσό διατίθεται ή πρόκειται να διατεθεί, κατά τις επιταγές του νόμου, για την πληρωμή των νέων προγραμμάτων κτηματογράφησης, το κόστος των οποίων ανέρχεται σε περίπου 250 εκ. ευρώ».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης, πως τα παραπάνω κεφάλαια τοποθετούνται αποκλειστικά σε απλές προθεσμιακές καταθέσεις βραχυπρόθεσμης διάρκειας με εγγυημένη απόδοση και μηδενικό ρίσκο, με διαγωνιστική διαδικασία στην οποία συμμετέχουν οι μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες.

Τέλος, επισημαίνετται ότι η συνολική οικονομική διαχείριση της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. ελέγχεται από Ορκωτούς Ελεγκτές, οι οποίοι υποβάλουν αναλυτική Έκθεση Ελέγχου στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα