Στόχος η μείωση του ελλείμματος κατά 4% φέτος

Δηλώσεις Γ. Παπανδρέου από το Νέο Δελχί
Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2010 10:43
UPD:16:58

Η Ελλάδα θα εφαρμόσει με αξιοπιστία το πρόγραμμα για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος, επισήμανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από την Ινδία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Μπορώ να κατανοήσω τις αμφιβολίες, αλλά για αυτό και πρέπει να το αποδείξουμε. Θα εφαρμόσουμε με αξιοπιστία αυτό το πρόγραμμα», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου σε δημοσιογράφους στο Νέο Δελχί.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθεί το έλλειμμα κατά 4% φέτος, πρόσθεσε.

Μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός προϊδέασε για τις κατευθύνσεις του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να παρουσιασθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως «θα πληρώσουν εκείνοι που πρέπει να πληρώσουν». «Εκείνοι που δεν πληρώνουν σήμερα και πρέπει να πληρώσουν. Ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν ιδιαίτερα προνόμια, θα συμβάλουν πολύ περισσότερο στα βάρη.»

Παράλληλα σημείωσε πως «θα υπάρξει μια πολύ πιο δίκαιη κατανομή βαρών, ώστε να στηριχθεί η μεσαία τάξη, ο εργαζόμενος, η νεολαία που αντιμετωπίζει και το φάσμα της ανεργίας».

Ο πρωθυπουργός τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προωθηθούν οι αναγκαίες αλλαγές. «Θα περάσουμε οπωσδήποτε απ' αυτές τις δύσκολες στιγμές, αλλά, εάν δεν κάνουμε θεσμικές αλλαγές, θα είναι ακόμη δυσκολότερα τα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε δε ότι «κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με τις δυσκολίες που περνάει η χώρα» και τόνισε πως η κρίση «είναι και μια ευκαιρία να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις, για να διορθωθούν τα πράγματα άπαξ διά παντός, είναι μια ιστορική ευκαιρία και πρέπει να την αξιοποιήσουμε».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι η αδυναμία, η έλλειψη βούλησης να γίνουν αλλαγές και η εμπέδωση κακών πρακτικών, δημιούργησαν τα σημερινά προβλήματα, τα οποία πληρώνουμε και κατέληξε: «Είναι εθνική ανάγκη να γίνουν οι αλλαγές».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα